top of page

DÜNYA BU TAVLANIN ETRAFINDA BULUŞTU.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’in ortasında tam bir tatil cenneti. Ancak, hakketmediği bir izolasyona maruz kalan ve ambargo uygulanan bu ülke güzel şeyler de oluyor. Uzun yıllardır Medya Point İletişim olarak PR hizmet verdiğimiz ve bundan büyük keyif aldığımız Merit Turizm Grubu’nun Ada’da ilkleri hayata geçirmeye devam ediyor.

En lüks otel, “size özel” hizmet konsepti, ilk kongre merkezi, ilk iş oteli, en akıllı otel gibi Kuzey Kıbrıs turizminin gelişmesinde emeği bulunan Merit Turizm Grubu, şimdi de düzenlediği turnuvalar ile yeni bir turizm kanalı yarattı. Dünyanın en ünlü tavla oyuncuları 4. Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası için Kuzey Kıbrıs’a geldi.

Dünya Tavla Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuvaya Amerika, Brezilya ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu 41 ülkeden toplam 477 profesyonel tavla oyuncusu katıldı. Dünyanın “1 numaralı tavla oyuncusu” Japon Masayuki Mochizuki`nin de içlerinde olduğu yarışmacılar, 9 ayrı kategoride mücadele etti. Toplam 300 bin euro ödülün dağıtıldığı turnuvada Alman Thomas Kazemiah’ı yenen Amerikalı Ron Rubin şampiyon olarak 61 bin 500 Euro’nun sahibi oldu. İkinci olan Thomas Kazemiah ise 32 bin euroluk ödül kazandı.

“Dünyanın en büyük turnuvası” olarak tanımlanan Turnuva ilginç görüntülere de sahne oldu. Ödüllü bir turnuvada ilk kez düzenlenen etapta yarışmacılar havuzun içinde yarıştı. Wetgammon adıyla düzenlenen etaba toplam 16 oyuncu katıldı. Özel olarak tasarlanan tavla masası ve takımının etrafında dalış ekipmanlarıyla mücadele edilen yarışmaya ilgi yüksek oldu. Su altındaki yarışmanın galibi ise Amerika'dan Vadim Nuniyants oldu.

Monte Carlo Dünya Şampiyonası’Ndan daha fazla oyuncunun katıldığı 4. Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası, şimdiden adını dünya çapında duyurmayı başardı. Dünyanın en ünlü oyuncularının katılımı ile tavla sayesinde tanıtımı yapılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tavlanın “cennet adası” oldu.


Öne çıkan yazılar 
Son yazılar
Search By Tags
Henüz etiket yok.
biz takip edin
  • b-facebook

Adres : Mecidiye Mahallesi, Çevirmeci Sokak, No: 3 / 1 Ortaköy – Beşiktaş – İstanbul    Mail : info@medyapoint.com   Tel : (212) 221 58 39

bottom of page