HABERLER
Star Pazar |
---|
Star Pazar |
BASIN BÜLTENİ
BASIN BÜLTENİ
Sosyal medyanın hayatımızda yaygın olarak yer tutması fotoğrafa olan ilgiyi de rekor seviyede arttırdı. Neredeyse her anı fotoğraflayıp paylaşmak isteyenlerin en büyük amacı ise “en güzel fotoğrafı çekmek.” Peki bu nasıl mümkün olacak? Elbette ki, bir fotoğraf makinesinin olması gerekiyor. Ancak, belli fotoğraf tekniklerine de hakim olmak “en güzel kare” için en önemli adımlardan biri.
Bunun bilincinde olan fotoğraf tutkunları ücretli ve ücretsiz olarak düzenlenen eğitimlere yoğun bir ilgi göstermeye başladı. Fotoğraf kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda pek çok çalışması bulunan Fujifilm de, Türkiye’deki faaliyetlerinde “fotoğraf eğitimlerine” ağırlık veriyor. Bunun için Türkiye'nin farklı şehirlerine showroom ve eğitim merkezleri açan Fujifilm Türkiye, hem amatörler hem de profesyoneller için eğitimler vermeye başladı. Türkiye genelindeki 9 Fujifilm Showroom ve Eğitim Merkezi'nde fotoğraf tutkunları profesyonel isimlerle bir araya gelerek temel ve profesyonel fotoğraf konusunda eğitimler alıyorlar.
Fotoğrafçılık hem gençlerin gelişimi hem de yetişkinlerin stresten uzaklaşmaları ve sosyalleşmeleri için çok faydalı bir hobi haline geldi. Fotoğraf eğitimlerine katılan amatörlerin ilk amacı sosyal medyada daha iyi bir fotoğraf paylaşmak. Sonrasında ise sosyalleşmek ve hobi sahibi olmak. Ücretsiz fotoğraf eğitimlerine ilgi çok büyük. Kadınlar erkeklerden daha ilgili. Fotoğrafa ilgi duyanların yaş aralığı 17 – 45 arasında. Toplam 14 saatlik temel eğitimle iyi bir fotoğraf çekmeye başlamak mümkün. Pek çoğu alanında ünlü fotoğraf sanatçılarının verdiği eğitimlere katılanların fotoğraf makinesi olmaması ise bir problem değil, Fujifilm Eğitim Merkezleri'nde ücretsiz bir makine temin edilebiliyor. Bu sayede fotoğraf makinesi ile tanışan katılımcılar, cep telefonlarından ziyade bir fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmenin tadını alıyorlar.
Yapılan araştırmalara göre; Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kişinin fotoğrafa ilgi duyduğunu belirten Fujifilm İş Geliştirme Müdürü Suat Gençer, “Ancak, bu kişilerin çok büyük bir bölümü hayatı boyunca eline fotoğraf makinesi almamış kişiler. Fotoğrafçılık hem gençlerin gelişimi hem de yetişkinlerin stresten uzaklaşmaları ve sosyalleşmeleri için çok doğru bir hobi haline geldi” diyor.
Ücretsiz fotoğraf eğitimlerine kadınların daha ilgili olduğunu belirten Suat Gençer, sadece bir fotoğraf makinesine sahip olmanın fotoğraf çekmek için yeterli olmadığını belirtiyor. Fotoğrafın çok detaylı bir sanat dalı olduğunu belirten Gençer şöyle devam ediyor; “Gördüğümüzü fotoğraflamaktan çok fotoğrafı üretmek önemli olan. Bunun için temel bilgilere sahip olmak, anı doğru aktarmak ve bunu bir kompozisyon eşliğinde sunmak çok önemli. Bu yüzden eğitim önemli. Katılımcılardan gördüğümüz kadarıyla eğitim öncesi ve sonrası çekilen fotoğraflar arasında çok fark oluyor. Temel fotoğraf eğitimi alındıktan sonra özgüvenle ve farklı bakış açıları ile fotoğraflar çekiliyor. Türkiye genelindeki 9 Fujifilm Eğitim Merkezi'ne gelen kursiyerlerimiz Faruk Akbaş, Nilay İşlek, Hüseyin Taşkın, Gül Yıldız, Murat Esibatır, Hüseyin Aldırmaz, Akın Acar ve Tahsin Aydoğmuş gibi her biri alanında uzman ve dünyaca ünlü isimlerden ders alma imkanına sahip oluyor. Kapımız tüm fotoğraf severlere açık. Biz ‘Gelin Fotoğraf konuşalım, marka model değil" diyoruz ve makinesi olan olmayan herkesi eğitim merkezlerimize davet ediyoruz.”
2018 yılı sonuna kadar fotoğraf eğitimi verdikleri amatör sayısının 50 bine ulaşmasını hedeflediklerini belirten Suat Gençer, “Buradaki amacımız ticari değil. Türkiye’nin her yerine ulaşarak fotoğraf eğitimleri vermek ve fotoğraf kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bunun için İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Antalya ve Adana’da eğitim merkezleri açıldı. Ayrıca, yurdun pek çok yerine de fotoğraf gezileri, foto kamplar ve atölyeler düzenliyoruz. Eğitimlerimize amatörler kadar kendilerini geliştirmek isteyen; profesyonel fotoğrafçılardan gazetecilere, yönetmenlerden stüdyo fotoğrafçılarına kadar geniş bir profesyonel profil katılıyor. Profesyonel eğitimlerde ise ilk üç sırayı ise, düğün fotoğrafçılığı, ameliyathane fotoğrafçılığı ve model fotoğrafçılığı paylaşıyor. Ameliyathane fotoğrafçılığına ilgi şaşırtıcı bir oranda artıyor” dedi.
İyi bir fotoğrafçı olmak için öncelikle merakın olması gerektiğini belirten Suat Gençer, alınacak temel eğitimlerin bir seferlik olmaması gerektiğini, mutlaka sahada pratik yaparak geliştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekliyor. Fotoğrafçının öncelikle tarzını belirlemesi gerektiğini söyleyen Suat Gençer gerekli diğer unsurları ise şöyle sıralıyor; “Merak, görmek, ışığı anlamak, hazırlık, kompozisyon ve ekipmanını tanımak.”
GÖRSELLER
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
---|
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
Fujifilm Türkiye Fotoğraf Eğitimleri |
Adres : Gözlükçü Sk. Balcı Apt. No: 4 D:2 Ortaköy – Beşiktaş – İstanbul Mail : info@medyapoint.com Tel : (212) 221 58 39